İnsanlar Olarak Neden Diğer Canlılar Gibi Çiftleşme Dönemine Girmiyoruz? Yoksa giriyor ama farkında değil miyiz?
Aynı meskeni paylaştığınız canlılardan da anlayacağınız üzere hayvanlar çiftleşme dönemine girerler ve bu dönemlerde hayvanlar da çiftleşme dönemine girerler. güçlü bir üreme dürtüsüonlar yaşıyor.
Peki temelde bir hayvan Biz insanlar neden böyle bir döneme girmiyoruz? Yoksa biz mi giriyoruz ama farkında değiliz?
Hayvanlar yavrularını daha uygun dönemlerde doğururlar.
Çoğu hayvanın üreme mevsimi vardır. Böylece yavru; daha fazla yiyeceğin, iyi güneş ışığının ve hava kuralları çok sert değil Dönemler halinde doğar veya yumurtadan çıkar. Tabii ki, yılda iki kez kızgınlığa giren köpek ırkları veya yıl boyunca üreyen kemirgenler gibi istisnalar vardır.
Canlılar dünyasında “mevsimlik yetiştiriciler” ve “sürekli yetiştiriciler” olarak ikiye ayrılıyoruz.
Ayılar veya sincaplar gibi “mevsimlik yetiştiriciler” yılın belirli zamanlarında cinsel aktivite gösterirler. Ayrıca bu cinslerin dişileri Belirli zamanlarda artan Cinsel aktiviteye yol açan fizyolojik ve davranışsal değişiklikleri beraberinde getiren bir döngü yaşarlar. Hamilelik oluşmazsa, rahimdeki endometriyal astar yeniden emilir.
“Sürekli üreme” kümesindeki biz insanlar düzenli olarak yumurtlarız ve yumurta döllenmezse adet görürüz. Kuyu cinsel aktiviteyi teşvik etmekfizyolojik süreçler gerekli değildir.
İnsanlarda çiftleşme dönemi hakkında farklı görüşler vardır.
Bazı bilim insanlarına göre; İnsanlar için mevsimsel çiftleşme hala devam ediyor. Kenya’nın kuzeybatısındaki göçebe Turkana’da, tüm doğumların yarısından fazlası,Yiyecek bolluğunun yüksek olduğu bahar mevsiminde gerçekleşir.
Yiyecek bolluğunun yanı sıra, çevresel ve sosyal faktörler İnsanlar üzerinde de etkisi olabilir. Journal of Reproductive Rhythms’de yayınlanan bir araştırmaya göre, güneş günde yaklaşık 12 saat parladığında, sıcaklık 10 ila 21 Santigrat derece arasında olduğunda kadınların yumurtlama olasılığı daha yüksektir ve erkekler daha fazla sperm üretir.
Araştırmalar, insanların belirli dönemlerde daha fazla ürediğini kanıtlamıştır.
Journal of Human Reproduction’da yayınlanan bulgular, Çek Cumhuriyeti’nde 25 ila 34 yaşları arasında olduğunu gösteriyor. evli ve eğitimli kadınlarilkbaharda daha çok doğum yaptığını göstermiştir.
İlkbaharda daha fazla cinsel yolla bulaşan hastalık teşhisi, daha fazla prezervatif alımı, Google aramaları cinsel içerikli sorularDaha yüksek kürtaj insidansı ve artan kürtaj gibi faktörler, insanlarda makul bir süre boyunca artan cinsel aktiviteye işaret eder.
Başka bir görüşe göre, çiftleşme alışkanlıklarımız zamanla köreldi.
Evrim sayesinde kullanılmayan uzuvların ve fonksiyonların köreldiğini biliyoruz. fizyolojik veya hormonalİnsan olarak ihtiyacımız olmayan şeyler zamanla yok olabilir ama bazı durumlarda hala bir modülünü savunmaya devam ediyoruz.
Yani muhtemelen diğer canlılar gibi bizim de çiftleşme dönemlerimiz oldu ama zamanla. çevresel ve biyolojik faktörlerimiz değiştikçebu da zamanla azaldı.
Diğer canlılara kıyasla karmaşık yaratıklarız.
Karmaşık canlılar olduğumuz için belirli bir ‘çiftleşme dönemi’miz olmasa da; üzerimizde etkisini gösteren çevresel, sosyal, biyolojik ve ruhsal faktörler. çiftleşme ve üreme eğilimiverebilir.
Öte yandan yazar Dominique Clark, “İnsanlar birlikte olmak ve ilişki kurmak istiyor. Bu yüzden ilgi isterler. Ama bu sert kış boyuncaUygun bir havada yavru üretmek için değil, sadece seks arzusu içindir.diyor.
Kısacası farklı görüşler olsa da dönemsel olarak üremede artış olduğunu inkar edemeyiz.
Evimizdeki kediler gibi biz de belirli aylarda sinirleniriz ve bu dönem geçince hayatımızda cinsellik yokmuş gibi davranmayız ama kesinlikle regl dönemleri de yaşamayız. ne kadar çok çiftleşirsekbelirgin.
Ayrıca diğer türlere göre daha fazla duygusal bağ geliştiririz. yılın farklı zamanlarındaSeks yapabilen canlılar olmamızın da etkisi bu bahiste büyük rol oynuyor.