Yaşam

Adıyaman konteyner kentinde gençler kütüphanelerine kavuştu

Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın depremden etkilenen kentlerdeki eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği “Kitap Gibi Kentler” projesi kapsamında Adıyaman konteyner kentinde Alimoğlu Vakfı Kütüphanesi açıldı.

OTC sektörünün lider firması Orzaks İlaç’ın ortakları tarafından 2021 yılında kurulan Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı, eğitimin gücüyle topluma sağlık, eğitim, bilim, kültür, sanat ve sosyal yardım alanlarında katkı sağlamayı hedefliyor ve bilim. “Kitap Gibi Kentler” projesi kapsamında ülkemizin eğitim altyapısını güçlendirecek adımlar atan vakıf, Karakoçan ilçesindeki İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ardından Adıyaman’daki konteyner kentte ikinci kütüphaneyi hizmete açtı. Elazığ.

Alimoğlu Vakfı Kütüphanesi, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, Adıyaman Kültür Şube Müdürü Sabri Alpaydın, Kaymakam Emrah Bayram ve Emre Aslan, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Orzaks İlaç Genel Müdürü ve Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı Başkan Vekili Yönetim Kurulu Yunus Emre Alimoğlu ve Alimoğlu Vakfı Denetim Konseyi Üyesi İlyas Yıldırım’ın katıldığı törenle açıldı.

Toplumların geleceğinde eğitim ve bilimin kilit rol oynadığına dikkat çeken Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yunus Emre Alimoğlu, projenin amacının eğitim alanındaki altyapıyı güçlendirmek olduğunu belirtti. depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşlara ve kitaplarından uzak kalan gençlere verimli vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlayarak. Yunus Emre Alimoğlu, “Kitapların iyileştirici gücüyle nefes almak isteyen Adıyaman halkını ve bölge sakinlerini kucaklamak, morallerini yükseltmek, dayanışma içinde yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Bilimsel, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle insanlığın kozmik yararına uzun vadeli kalıcı etkiler yaratabileceğimize inanıyoruz. Bu doğrultuda Alimoğlu Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak kütüphane projelerinin yanı sıra yüzlerce öğrencimize üniversite eğitimlerine devam etmeleri ve mesleki hedeflerine ulaşmaları için karşılıksız burs desteği sağlıyoruz. Bugüne kadar moleküler biyoloji ve genetik, kimya, kimya mühendisliği, eczacılık, tıp ve biyomedikal mühendisliği gibi lisans programlarında öğrenim gören 386 başarılı öğrenciye destek verdik ve vermeye devam edeceğiz. Toplumsal refah ve daha yaşanabilir bir gelecek arzusuyla, sosyal yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, gerektiğinde ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmek için kararlılıkla çalışacağız. Alimoğlu Vakfı Kütüphanesine hayırlı olmasını dileriz.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

yenicagahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu