Ekonomi

UBS, App Store Gelir Artışının Yavaşladığına Dair Göstergeler Gözlemliyor

UBS analistleri, Apple’ın (NASDAQ:AAPL) App Store gelirlerinin büyüme hızında olası bir düşüşe işaret eden ilk göstergeleri gözlemledi.

Yatırım bankası, özellikle Nisan ayına ait bilgilerin bir önceki aya kıyasla büyümede önemli bir düşüşe işaret ettiğini, App Store’un dünya çapındaki gelirinin Nisan ayında yaklaşık %9 arttığını, bunun da Mart ayında görülen %13’lük artıştan bir düşüş olduğunu bildirdi.

Bu oran, UBS’in %12,3’lük bir büyüme oranı öngörmesine karşın, Apple’ın Haziran çeyreği Hizmet gelirleri için yaklaşık %12,7 olarak tahmin edilen beklentinin 300 baz puandan fazla altında kalması nedeniyle özellikle ilgi çekicidir.

Bağlam açısından, Apple’ın Hizmetler sektöründen elde ettiği gelir Mart çeyreğinde yıldan yıla yaklaşık %14 artarak, UBS’in aynı dönem için %12’lik App Store gelir artışı tahminini aştı.

Analistler, yıldan yıla büyüme karşılaştırmalarının önümüzdeki aylarda daha zorlu hale gelmesinin beklendiğini vurguluyor. Mayıs 2023’teki gelirin bir önceki yılın aynı ayına göre %8 daha fazla olacağı ve Haziran 2023’teki gelirin bir önceki yıla göre %10 daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Analistlerin raporuna göre, bu karşılaştırmalar App Store gelir büyümesinin “çeyrek boyunca üst tek haneli aralıkta kalabileceği” tahminine yol açıyor.

“Bir aylık verilere dayanarak bir sonuca varılmamasını tavsiye etsek de, yıldan yıla daha zorlu rakamlarla karşılaştırıldığında büyüme iyileşmezse, tahmin edilen kılavuzun üzerinde Hizmet geliri büyümesi elde etmek zor olabilir.”

Bu makale yapay zeka teknolojisi kullanılarak hazırlanmış ve tercüme edilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

cekmekoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu